zondag 4 mei 2014

Inchies, Rinchies, Twinchies, Rolo's, en ATC's

HUH?? Waar heb je het over??

Ik denk dat we allemaal wel de ATC kennen. Artist Trading Card. 


Een ATC heeft een bepaalde afmeting van 6,4 bij 8,9 cm. Dat mag staand of landscape zijn. Je mag op een ATC doen wat je wilt, als het maar de juiste afmetingen heeft. Op de achterkant zet je gegevens zoals je naam, adres of website, datum, titel en nummer voor het geval het kaartje een deel van een serie is. 

Naast de ATC's heb je ook Inchies.


Een Inchie is een klein werkstukje met ook een bepaalde afmeting. 1 inch bij 1 inch. Ook op de Inchie mag je doen wat je wilt. Stempelen, tekenen, schilderen, scrappen, maakt niet uit. Je kunt een Inchie als embellisment op een LO gebruiken maar ook op bijvoorbeeld een kaart. 

Een Rinchie is een rond werkstukje van maximaal 1 inch doorsnee. Er wordt gezegd dat je deze makkelijk in een kroonkurk kunt plakken maar ik heb dat nog niet geprobeerd. 


Een Twinchie is, je raad het al, 2 bij 2 inch. En hier gelden dezelfde regels voor.


Een Rolo is een kaartje dat er uit ziet als een kaartje voor een Rolodex. Corinne en ik hebben wel eens aan Rolodex-swaps meegedaan en dat was hartstikke leuk!! 


Al deze kaartjes kun je verzamelen en ruilen. Op internet zijn hier diverse groepen, blogs of websites voor te vinden. 

Dit zijn ATC's die ik zelf ooit gemaakt heb om te ruilen. 
Heb ik je op idee├źn gebracht??  Dat zou leuk zijn. Je kunt de inchies, twinchies e.d. ook heel goed op je kaarten of LO's gebruiken!

Fijne dag!
Marianne

Linten!! Wie Kan Ze Weerstaan????

Dit ideetje wil ik ook graag delen met jullie.

We kennen het allemaal. We lopen bij de Xenos, Action, scrapbookwinkel of waar dan ook en we zien van die prachtige linten, die we niet kunnen laten liggen. 

Na een tijdje heb je een enorme verzameling maar wat doe je er mee??


Dan is dit een heel leuk idee!! Maak er embellishments van!!

Bezoek dit blog en gebruik je linten of resten van linten!!

Ik ben benieuwd wat jullie er van maken!!

Fijne zondag!
Marianne

Travelers Notebook

Ja, het is weer een hele tijd geleden dat ik hier heb geplaatst maar dat wil niet zeggen dat ik verder niets gedaan heb.  Eigenlijk ben...